Over
Fotograaf: Lucy Lambriex van Zie Binnenzijde

Teksten die je raken en je blik verruimen

Verhalen vergroten onze empathie: een goed verhaal brengt ons in het leven van een ander. Filosofie helpt ons om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Breng deze twee gebieden samen en woorden kunnen de wereld veranderen.

Ik ben Carolien van Welij, filosoof en neerlandicus.

Voor Filosofie Magazine schrijf ik interviews en artikelen over filosofie, literatuur en levenskunst. Voor mijn rubriek Het Moment interview ik schrijvers, kunstenaars en filosofen over een moment waarop filosofie hun leven veranderde.

In mei 2022 verscheen mijn boek Eiland Oost. Amsterdam-Oost in 28 columns. Het boek is verkrijgbaar bij o.a. de Linnaeus Boekhandel of te bestellen via info@carolienvanwelij.nl. Eiland Oost is een van de zomerleestips van de Linnaeus Boekhandel. ‘Wat een troost om te merken dat ook en misschien wel juist de kleine verhalen zo effectief kunnen zijn. (…) Na ieder verhaal voel ik me weer een beetje opgetild,’ schreef Jeanine van de Linnaeus Boekhandel.

Aan de Volksuniversiteit Amsterdam geef ik de cursussen ‘Doorleefde filosofie’. Verder schuif ik regelmatig als “huisfilosoof” aan in Café Rosso van Theater De Roode Bioscoop, zie mijn agenda.

Heb je een vraag, opmerking of idee? Neem gerust contact met me op.