Wereldfilosofiedag: Wat denken doet. Als filosofie je wereld verandert

 in In de media

Het denken van de filosofie is abstract, maar zodra ideeën je leven veranderen wordt filosofie heel concreet. Op deze Wereldfilosofiedag (Unesco) leggen Coen Simon en Carolien van Welij schrijvers, kunstenaars, wetenschappers én het publiek gemakkelijke en ongemakkelijke waarheden voor om hun leven te veranderen.

Filosofie benadert kwesties doorgaans op een abstract niveau. Maar wat betekent filosofie voor onze dagelijkse praktijk? Voor het boek Wat denken doet sprak Carolien van Welij schrijvers, kunstenaars, dichters en wetenschappers over een moment waarop filosofie hun leven veranderde. Een rouwproces, scheiding, onvervulde kinderwens, identiteitscrisis, depressie: in momenten van grote of kleine nood kwamen zij op hun pad een filosoof tegen. Die ontmoeting bracht troost, verzoening of moed.

Op Wereldfilosofiedag (Unesco) wordt Wat denken doet tot leven gebracht op het podium: Carolien van Welij en Coen Simon onderzoeken met gasten uit de literatuur, kunsten en wetenschap én het publiek hoe de filosofie gedachtepatronen op losse schroeven kan zetten alsook nieuwe denkbeelden weet te generen.

Een programma van ISVW en Filosofie Magazine in Spui25, 16 november 2023. Met Benno Tempel, Grâce Ndjako, Esther Gerritsen en Rinske Hillen. Het programma is terug te kijken via de website van Spui25.

Aanbevolen Berichten