Filosofie Magazine – Henk van Straten: ‘Dat stemmetje ben ik niet’

 in Filosofie Magazine, Het Moment - hoe filosofie mijn leven veranderde

Voor mijn rubriek ‘Het Moment’ sprak ik schrijver Henk van Straten.

HET MOMENT

‘Een kussentje pakken, voor de muur leggen, en gaan zitten. En dan alleen maar opletten, zo was de instructie. Zo gênant, ook al was ik alleen thuis. Maar langzaam gebeurde er iets: ik ging een stemmetje in mij horen. Wat zit je nou te doen? Ik ga opstaan. Dit slaat nergens op. En ineens dacht ik: wie zegt dit allemaal?

Toen kwam ik erachter dat ik dat stemmetje niet ben. Dat was heftig. Ik wás altijd die stem, een soort piloot die in je zit en alles meemaakt. Nu merkte ik dat die gedachten als het ware los van mij bestonden. En daaronder was een vreemde stilte, een ruimte, die misschien wel meer als ik voelde dan dat stemmetje.’

Verder lezen? Zie het decembernummer van Filosofie Magazine.

Beeld: Maarten Noordijk

Aanbevolen Berichten

reactie plaatsen