BOEK – Eiland Oost

 in Boek Eiland Oost

Op 20 mei verschijnt mijn boek Eiland Oost. Amsterdam-Oost in 28 columns. Zondagmiddag 22 mei om 16 uur is de boekpresentatie in de Linnaeus Boekhandel aan de Middenweg in Amsterdam.

De bocht in het spoor bij het Muiderpoortstation, een vos in het Diemerpark, het geluid van de Linnaeusstraat, de bomen van De Nieuwe Ooster en de logica van het Javaplein. Carolien van Welij staat stil bij dat wat er is, en wat er niet meer is. Wat zie je als je lang genoeg kijkt?

Eiland Oost is verkrijgbaar bij o.a. de Linnaeus Boekhandel, Java Bookshop, Boekhandel van Pampus, IJburg Boeken en Boekhandel Pantheon of te bestellen via info@carolienvanwelij.nl.

‘Een gevoel van nietigheid – daar zijn meestal hoge bergen, een oneindige sterren- hemel of een oceaan voor nodig. Maar ik heb het in mijn vertrouwde buurt Oost. Vijftien jaar hier wonen en dan pas horen van het leukste en kleinste museum van Amsterdam. Deprimerend en hoopgevend tegelijkertijd: zoveel onwetendheid, zoveel te ontdekken.’

Carolien van Welij (1977) groeide op aan de rand van een weiland in het Groene Hart, en leeft inmiddels meer dan 25 jaar in Amsterdam. Ze studeerde Nederlands en filosofie. In haar filosofische praktijk helpt ze mensen met het verhelderen van hun denken. Ze schrijft interviews en artikelen voor Filosofie Magazine, waaronder de rubriek ‘Het moment – hoe filosofie mijn leven heeft veranderd’. Met man en dochter woont ze in Amsterdam-Oost.

Ontwerp: Annelies Frölke

Auteursfoto: Lucy Lambriex

Aanbevolen Berichten

reactie plaatsen