Dubbelinterview met Joyce Roodnat – ‘Over de verdwenen bioscoop en moederschap’

 in Boek Eiland Oost, In de media

Samen met buurtgenoot Joyce Roodnat werd ik geïnterviewd voor Dwars door de buurt en Oost-Online over onze boekjes die zich afspelen in Amsterdam-Oost.

Over de verdwenen bioscoop en moederschap

Dit voorjaar verschenen twee mooi vormgegeven boekjes van twee schrijfsters, beide woonachtig in Amsterdam-Oost, over hun stadsdeel. Hoe kwamen deze boekjes tot stand? Welke positieve veranderingen zien ze in de buurt en wat missen ze? Een dubbelinterview met de schrijfsters, Joyce Roodnat en Carolien van Welij.

Lennie Haarsma | Foto Frank Schoevaart

Van Carolien van Welij kwam Eiland Oost, Amsterdam-Oost in 28 columns uit. Deze columns verschenen eerder al in Dwars. Joyce Roodnat beschrijft de wandelingen die ze als kind met haar moeder door Amsterdam-Oost maakte. Met moeder mee, een wandeling, is een stervormige wandeling door Amsterdam-Oost, die laat zien wat generaties aan elkaar doorgeven en hoe de stad veranderd is.

Lees het volledige interview op Oost-Online.

Eiland Oost is te koop in o.a. de Linnaeus Boekhandel, Java Bookshop, Boekhandel van Pampus, IJburg Boeken, Stadsboekwinkel en Boekhandel Pantheon of te bestellen via info@carolienvanwelij.nl.

Aanbevolen Berichten