BOEKPRESENTATIE – Eiland Oost in de Linnaeus Boekhandel

 in Boek Eiland Oost

Zondag 22 mei is de presentatie van mijn boek Eiland Oost in de Linnaeus Boekhandel in Amsterdam tijdens een middag over Amsterdam-Oost.

Nieuwsbrief mei 2022

 

Zondag 22 mei organiseren we een middag rond ons geliefde stadsdeel: Amsterdam Oost.

Buurtgenoten Carolien van Welij en Joyce Roodnat schreven beiden een boekje over de buurt waarin ze wonen, wandelen, fietsen, kinderen grootbrachten/-brengen, nadenken, schrijven, mijmeren en zich verwonderen over het verglijden van de tijd.

Wij zijn verheugd een middag te organiseren rond deze twee mooie aanwinsten voor de ‘buurtbibliotheek’ en vieren dit graag met u. Beide auteurs worden geïnterviewd en zullen voordragen, altvioliste Saskia Meijs zal een muzikale bijdrage leveren en buurtgenoot/dichter/muzikant Jaap Boots zal een gedicht voordragen. Na afloop zijn er hapjes, drankjes, boeken en handtekeningen.

Dit evenement is volgeboekt

Inloop: 15.45 uur
Aanvang: 16.00 uur
Toegang gratis, graag aanmelden via info@linnaeusboekhandel.nl of 020-4687192.

‘Een gevoel van nietigheid – daar zijn meestal hoge bergen, een oneindige sterrenhemel of een oceaan voor nodig. Maar ik heb het in mijn vertrouwde buurt Oost. Vijftien jaar hier wonen en dan pas horen van het leukste en kleinste museum van Amsterdam. Deprimerend en hoopgevend tegelijkertijd: zoveel onwetendheid, zoveel te ontdekken.’

Carolien van Welij (1977) groeide op aan de rand van een weiland in het Groene Hart, en woont inmiddels meer dan 25 jaar in Amsterdam. Ze studeerde Nederlands en filosofie. In haar filosofische praktijk helpt ze mensen met het verhelderen van hun denken. Ze schrijft interviews en artikelen voor Filosofie Magazine, waaronder de rubriek ‘Het moment – hoe filosofie mijn leven heeft veranderd’. Met man en dochter woont ze in Amsterdam-Oost.

Eiland Oost is te koop in o.a. de Linnaeus Boekhandel of te bestellen via info@linnaeusboekhandel.nl of info@carolienvanwelij.nl.

Als kind liep Joyce Roodnat dag in dag uit met haar moeder door Amsterdam-Oost. Ze gingen samen naar de bibliotheek in Betondorp, keken naar de bomen op de Oosterbegraafplaats, wandelden naar school ‘aan de andere kant’ van de Middenweg.

Roodnat, inmiddels zelf moeder van een volwassen dochter, loopt de routes na die ze zo vaak met haar moeder heeft gewandeld. Ze verweeft haar observaties over toen en nu met bespiegelingen over het moederschap en met aanstekelijke lijstjes. En ze realiseert zich dat haar warme, eigengereide moeder het zwaar gehad moet hebben als gescheiden vrouw in een buurt waar een moeder moeder was en een huwelijk een onwrikbaar gegeven.

Met moeder mee is een stervormige wandeling door Amsterdam-Oost, die laat zien wat generaties elkaar doorgeven en hoe de stad veranderd is.

Joyce Roodnat (1955) is schrijver en journalist. Naast haar functie als chef van de kunstredactie van Nrc schreef ze tien jaar over wandelen en publiceerde verschillende wandelboeken. Inmiddels schrijft ze voor Nrc wekelijks een column waarin ze haar hartstocht voor alle kunsten belijdt. In 2001 debuteerde ze met de roman ’t Is zo weer nacht die bekroond werd met zowel de Geertjan Lubberhuizenprijs als de Debutantenprijs. In 2007 verscheen het succesvolle Een kwestie van lef. Stijlgids voor vrouwen tussen de 40 en de 60+. In 2017 ontving ze de Louis Hartlooperprijs voor Hé, zie je dat!?, haar boek over de films van fotograaf Ed van der Elsken.

Foto’s Auteurs: Lucy Lambriex en Erik van Zuylen.

Aanbevolen Berichten