Filosofie Magazine – Iris Kensmil: ‘Als je stil bent, word je bozer en bozer’

 in Het Moment - hoe filosofie mijn leven veranderde

Voor mijn rubriek ‘Het Moment’ sprak ik beeldend kunstenaar Iris Kensmil. Zij vertegenwoordigde Nederland op de 58ste Biënnale van Venetië.

HET MOMENT

‘Voor de Biënnale van Venetië tekende ik met viltstift een portret van denker, dichter en activist Audre Lorde (1934-1992) direct op de muur. Twee weken deed ik erover. Het portret was meer dan  levensgroot: 550 bij 390 centimeter. “I am a Black Lesbian Feminist Warrior Poet Mother, stronger for all my identities, and I am indivisible,” schreef Lorde – die zin nam ik op in de toelichting. Voor zo’n portret doe ik altijd veel onderzoek: ik bestudeerde beeldmateriaal van Lorde en ik las haar teksten, zoals de bekende essaybundel Sister Outsider (1984).’

Verder lezen? Zie het februarinummer van Filosofie Magazine.

Aanbevolen Berichten

reactie plaatsen